Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΟΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Συνεχίζεται η σφοδρή επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης στον κόσμο της Εκπαίδευσης. Αφού καταχώρησαν 1,5 τετραγωνικό μέτρο ανά μαθητή κι επέβαλλαν την αυστηρή τήρηση στα 27αρια τμήματα, αφού αύξησαν το ωράριο των εκπαιδευτικών, αφού προωθησαν την αξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση - κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, αφού πρόβαλλαν το “νέο σχολείο” της αγοράς, που υπαγορεύει υποταγμένους, ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς, τώρα θέλουν να πείσουν την κοινωνία, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα με τις απολύσεις 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά περισσεύουν κι άλλοι. Στην Καβάλα έβγαλαν στην αρχή ότι πλεονάζουν 255 εκπαιδευτικοί, μετά 183, μετά 155, και τέλος 119 εκπαιδευτικοί.
8 Θεολόγοι
22 Φιλόλογοι
10 Μαθηματικοί
10 Φυσικοί
20 Φ. Αγωγής
38 Πληροφορικής (ΑΕΙ-ΤΕΙ)
……………………………………….
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε ολόκληρη την Ελλάδα, γεγονός που θα αξιοποιήσει η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας βέβαια τα δικά της στοιχεία, για να μιλήσει για χιλιάδες εκπαιδευτικών που πλεονάζουν, για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο Σχολείο. Τι κι αν το Σεπτέμβρη, κάθε Σεπτέμβρη, όταν ανοίγουν τα σχολεία, υπάρχουν χιλιάδες κενά τα οποία μέχρι το Πάσχα παραμένουν κενά?
Στην ρότα του Υπουργείου κινήθηκε και το τοπικό ΠΥΣΔΕ το οποίο επικύρωσε τα στοιχεία του Υπουργείου. Ναι, είναι αλήθεια βέβαια, ότι κατάφερε κι έκανε τα 226 πλεονάσματα 119. Μεγάλη νίκη για το συνδικαλιστικό κίνημα – δήλωση αιρετού του ΠΥΣΔΕ Καβάλας, εκλεγμένη με το ΑΕΣ (ΣΥΡΙΖΑ)!

Τι κι αν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καβάλας, είχαμε συμφωνήσει ότι δε θα δεχτούμε να φύγει κανένας συνάδελφος από το νομό!
Οι παρατάξεις, οι αιρετοί, η ΟΛΜΕ πρέπει να βαδίζουν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Στα πλαίσια του νόμου έκαναν τους 226 πλεονάζοντες, 119.
Ως πότε όμως το συνδικαλιστικό κίνημα θα προσπαθεί να διεκδικεί ακολουθώντας “τη νομική οδό”; Σε πόσες ακόμα “νομικές” διεκδικήσεις θα μας σύρουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που δεν έχουν ούτε το σθένος, ούτε τη θέληση να συγκρουστούν. Και πολύ πρόσφατα το τελευταίο παράδειγμα: Η ηγεσία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ – ΣΥΡΙΖΑ) προτίμησε να “σπάσει”την επιστράτευση στο ΣτΕ κι όχι με απεργία και αγώνες όπως επέμενε το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είχε προτείνει την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε και οι αιρετοί να πάνε στο ΠΥΣΔΕ με την εξής θέση: δε δεχόμαστε να φύγει κανένας συνάδελφος από το νομό και να δοθούν οργανικές θέσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Να απειθαρχήσουμε στις εντολές του Υπουργείου και να διεκδικήσουμε. Άλλωστε το απέδειξαν τα ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Κέρκυρας – Πειραιά, όπου με την παρέμβαση των ταξικών ΕΛΜΕ κι εκπαιδευτικών, τα ΠΥΣΔΕ έστειλαν μόνο κενά κι όχι πλεονάσματα.
Η χρησιμοποίηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σαν εργαλεία υλοποίησης της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ επιβεβαιώνεται. Μόνο το οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο κίνημα, με κοινωνική συμμαχία – πριν απ’ όλα με γονείς και μαθητές, μπορεί να υπερασπιστεί τη μόρφωση των παιδιών του λαού και το δικαίωμα των συναδέλφων στη μόνιμη σταθερή εργασία.


ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν πειθαρχούμε στους νόμους τους, που τους έφτιαξαν για να υποτάξουν τους εργαζόμενους. Αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, το μέλλον μας, την αξιοπρέπειά μας.
Απομονώνουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν. Να μην τους αφήσουμε να παίζουν με το μέλλον μας…

Όλοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα, 3 Ιουνίου, στις 6:00 μ.μ. Στο 6ο Λύκειο

Δώσε και πάρε δύναμη από την οργανωμένη μαζική αντίσταση

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ – ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ- ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ