Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

12 Νοέμβρη Απεργούμε!



Όλοι μια γροθιά!
Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Εργατικό-λαϊκό ΜΠΛΟΚΟ στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης!






Στις 12 Νοέμβρη κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη, κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι! Κανένας άνεργος μόνος του!
Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!
Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στην Γενική Πανεργατική Πανελλαδική απεργία.

Νεκρώνουμε τα πάντα!


  •   Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης! Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά στα επίπεδα του 2009. ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη. Επαναφορά της 13η και 14ης σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.  Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

  •    Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία, αυτοί που τα λήστεψαν. ΟΧΙ στην περικοπή κατά 50% του «μερίσματος» του ΜΤΠΥ που αποτελεί προαναγγελία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων.

  •    Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

  •    Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ «στην ώρα τους». Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

  •    Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων. Επαναφορά των ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίστηκαν.

  •    Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους!

  •   Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας,    Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

  •   ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες να φέρει η κυβέρνηση. Δεν θα δεχτούμε καμιά νέα περικοπή στους μισθούς. Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας του ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.

  • Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές συναδέλφους. Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.

  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για λειτουργικά έξοδα του σχολείου, αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.

  • Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.

  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!

  • Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση και τη ληστεία του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κεφάλαιο – ΕΕ – Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!


  • Δε θα χαρίσουμε την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε με αίμα!

  • Δε δεχόμαστε τις συντάξεις πείνας!

  • Δεν δεχόμαστε να γίνει η ασφάλιση προνόμιο λίγων!

  • Δε θα γίνουμε τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλέμπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια και περιμένουν την ψήφιση των μέτρων.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!

Δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη, κυρίως είναι το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, τη προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες.

Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δεν μας τα χάρισε κανείς!
Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν «δικαιοσύνη και ισότητα».
Κανένας να μην ξεγελαστεί από την επιχείρηση διαχωρισμού των εργαζόμενων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η προσφιλής τους τακτική για να περνούν τα μέτρα!

Οι δήμιοι του ασφαλιστικού εμφανίζονται ως σωτήρες του!

Καταργούν εντελώς το δικαίωμα στη σύνταξη και την ασφάλιση για τις νεότερες γενιές! Καταδικάζουν τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες στην δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με συντάξεις φιλοδωρήματα.

Με τα μέτρα που ψήφισαν τις προηγούμενες ημέρες

Αρπάζουν τα ταμειακά διαθέσιμα των σχολείων, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, μέτρο που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους (COSCO, HOCHTIEF) σε λιμάνια και αεροδρόμια από δημοτικά τέλη (και μάλιστα αναδρομικά), διαγράφουν τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  κ.α. Είναι προκλητικοί!
Να ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα!
Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες! αυτοί "τρίβουν τα χέρια τους".
Ισοπεδώνουν ένα λαό για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας!
Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για ανάπτυξη. Το καπιταλιστικό κέρδος και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
12 Νοέμβρη Απεργούμε!



 


Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε :
Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική και Υποχρεωτική
Κοινωνική Ασφάλιση





Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!

Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων! Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού όχι των λίγων!

Όλοι στον αγώνα! Όλοι στην απεργία!