Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Όλοι και όλες στον Αγώνα!
Οργάνωση παντού!
Να μην περάσει το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών
Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα-Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν μαζικές Γ.Σ. των ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Οι περισσότερες Γ.Σ. ενέκριναν την πρόταση για 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. Απ’ ότι φαίνεται αυτή είναι η πρόταση που θα επικρατήσει στη Γ.Σ. των προέδρων της ΕΛΜΕ που θα γίνει τη Δευτέρα το βράδυ.
 Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Το «νέο σχολείο», της ημιμάθειας, της απλήρωτης δουλειάς, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και των χορηγών, των απολύσεων είναι το μέλλον που οραματίζονται για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς.
Στις πλάτες τις δικές μας, του καθενός από εμάς, πέφτει το βάρος της οργάνωσης του αγώνα. Είναι καιρός να κατανοήσουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι δικός μας, ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα έδειξαν την αποφασιστικότητά τους και τη θέλησή τους να αντισταθούν. Αυτήν τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που έδειξε η πλειοψηφία δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Είναι ευθύνη και υποχρέωση του κάθε εκπαιδευτικού να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του ώστε να διασφαλίσει ότι οι αποφάσεις των Γ.Σ. δε θα θεωρηθούν «ηθικές προτροπές» αλλά απαίτηση για οργάνωση και πάλη.
Όμως, αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο δικός μας. Το «νέο σχολείο» αφορά γονείς, μαθητές, εργαζόμενους. Αφορά όλη την κοινωνία.
Γι’ αυτό καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να γίνουν το πρώτο κύτταρο αντίστασης στη λαίλαπα που έρχεται. Να αναλάβουν την οργάνωση και στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και όποιων άλλων δράσεων αποφασιστούν.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων
·         Να συζητήσουν στη συνεδρίαση του Συλλόγου την Τρίτη τον τρόπο δράσης και οργάνωσής τους και παράλληλα  να σχηματίσουν Απεργιακή Επιτροπή για τον καλύτερο συντονισμό.
·         Να καλέσουν τους γονείς των μαθητών του σχολείου σε συνάντηση-συζήτηση μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το «νέο σχολείο»
·         Να ενημερώσουν τους μαθητές (ομιλία στον αγιασμό και μοίρασμα κειμένου) για τις αλλαγές στην Εκπαίδευση.
·         Να οργανώσουν ομάδες που θα απευθυνθούν στην τοπική κοινωνία και θα ενημερώνουν για τις εξελίξεις αυτές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Το ΠΑΜΕ δεν σου έκρυψε ποτέ την αλήθεια, σε προειδοποίησε έγκαιρα για την θύελλα και την καταιγίδα που ερχόταν και που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες επιμελώς σου έκρυβαν.
Μην επιτρέψεις να σε ξανακοροϊδέψουν με την νέα διπολική κόντρα που έχουν στήσει.
Εμπιστέψου στήριξε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ κι ας μην συμφωνείς σε όλα μαζί τους.
Συμπορεύσου μαζί τους κριτικά, στον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα της ρήξης και της ανατροπής     


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ!