Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ σχετικά με τη συνάντηση της ΔΟΕ με τη Γ.Γ του ΚΚΕ

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Σε απαράδεκτη και ανέντιμη διαστρέβλωση της τοποθέτησης της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, προχώρησε με δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στους δασκάλους, Χαράλαμπος Κόκκινος.
Κάνει λόγο για ανέξοδη υποστήριξη των αιτημάτων της ΔΟΕ και προχωρώντας παραπέρα αναφέρει ότι σε ερώτηση για το αν το ΚΚΕ είναι ενάντια σε κάθε αξιολόγηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε ότι σε μια άλλη κοινωνία, σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα μπορεί να υπάρχει αξιολόγηση.
Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα:
Δεν υπάρχει κοινωνία με ανεξέλεγκτους εργαζόμενους.
Σήμερα η κυρίαρχη εξουσία ελέγχει τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο για να γίνουν πιο «ανταγωνιστικοί», στέλνει 15χρονα εκτός σχολείων στο αίσχος της παιδικής εργασίας.
Σε μια κοινωνία με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με κατοχυρωμένο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, η εκπαίδευση αξιολογείται στο κατά πόσο μορφώνονται ολόπλευρα δημόσια και δωρεάν τα παιδιά του λαού.
Άρα το θέμα είναι: Έλεγχος από ποιον και για ποιον.
Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ καταφεύγει σε έναν αντικομμουνιστικό οχετό χρυσαυγίτικων απόψεων αποδεικνύει τη σαπίλα του συστήματος που αυτός και οι όμοιοί του στηρίζουν.




ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ



Το κείμενο που δημοσίευσε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Α/θμιας εκπαίδευσης Χαράλαμπος Κόκκινος είναι ένα άξιο δείγμα γραπτού λόγου που θα ζήλευαν ακόμα και οι Γκαίμπελς, Μανιαδάκης, Μακάρθι και άλλοι.
Στην απεγνωσμένη προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όσοι την τελευταία εικοσαετία έχουν στηρίξει με κάθε τρόπο τη διάλυση της όποιας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης έχει απομείνει, έχουν ξεπέσει στο τελευταίο σκαλοπάτι.


Τα ψέματα τελείωσαν. Ο ρόλος τους έγινε πλέον φανερός. Είναι αυτοί που με σθένος  υπηρετούν το σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το σύστημα που θέλει τους εκπαιδευτικούς  να προωθούν τις ιδέες και της κατευθύνεις της άρχουσας τάξης για την  εκπαίδευση και που θα αξιολογούνται γι αυτά. Αν δε τα πράττουν, το λένε τα ίδια τα κείμενα τους, θα τιμωρούνται (μισθολογική στασιμότητα-απόλυση). Υπηρετούν το σύστημα που θέλει τους εκπαιδευτικούς με σκυμμένο το κεφάλι και τα παιδιά αμόρφωτα.
Τολμάνε μιλάνε για την εκπαίδευση στα πρώην σοσιαλιστικά κράτη που ήταν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά του λαού, που η ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών ήταν γεγονός χωρίς κανέναν διαχωρισμό. Αξιολόγηση μεν υπήρχε, αλλά όποιος εκπαιδευτικός δεν θεωρούνταν επαρκής περνούσε εκ νέου πανεπιστημιακή εκπαίδευση διότι το σοσιαλιστικό κράτος ήταν υπεύθυνο να του δώσει τα παιδαγωγικά-κοινωνικά-ψυχολογικά-γνωστικά εφόδια και δεν απολύονταν.

Το να κατηγορούν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όλοι αυτοί που είναι:
Α) Ένθερμοι υποστηρικτές ΟΛΩΝ των δραματικών, για τη ζωή μας, αλλαγών που προωθούνται από την τρικομματική κυβέρνηση- ΔΝΤ-ΕΕ
Β) Συνυπεύθυνοι, ως άξιοι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, για τη δραματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας
Γ )  Άξιοι εκπρόσωποι του πιο σάπιου ρουσφετολογικού συνδικαλιστικού εργατοπατερισμού
Δ) Πιστά πολιτικά αντίγραφα όλων αυτών που για πάνω από πέντε δεκαετίες  εξόρισαν, κυνήγησαν, οδήγησαν ακόμα και στο εκτελεστικό απόσπασμα χιλιάδες ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών της ΧΩΡΑΣ μας. Ως ένα ελάχιστο δείγμα αναφέρουμε το Δημήτρη Γληνό, Γιάννη Ρίτσο, Κώστα Βάρναλη, Έλλη Αλεξίου, Ρόζα Ιμβριώτη, Μάνο Κατράκη…                                                          
                                                                                             ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ.
Η ίδια η ζωή, η κατάσταση της εκπαίδευσης στη χώρα μας, των εκπαιδευτικών ως εργαζόμενοι- παιδαγωγοί  και το αβέβαιο μέλλον των μαθητών επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών που είναι:
  • Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς
  • Έξω οι χορηγοί από τα σχολεία
  • Ενιαία 12χρονη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δυναμώσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα