Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ!!!


Μετά την ακύρωση των σεμιναρίων για την αξιολόγηση σε Χρυσούπολη και Θάσο, οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεννόηση με την περιφερειακή διεύθυνση, προχώρησαν στην ακύρωση και των σεμιναρίων που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στην Καβάλα στις 5 και 6 Ιούνη.
Μπροστά στην αποφασιστική αντίδραση των εκπαιδευτικών, η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε δήθεν «επιμορφωτικές» συναντήσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων, στα κρυφά, όπως γίνονται οι βρομοδουλειές, με το κάλεσμα των δ/των την τελευταία στιγμή, αλλάζοντας κάθε φορά το χώρο συνάντησης, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που τους δίνει η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική νομοθεσία. Μάλιστα με νεότερη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, δεν είναι καν απαραίτητη η φυσική παρουσία των «επιμορφούμενων» αφού η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει και εξ’ αποστάσεως, όπου μέσω ειδικής πλατφόρμας θα μπορεί ο καθένας να πάρει το υλικό που πρέπει και μετά να απαντήσει σε ερωτηματολόγια και να κάνει εργασίες πάνω στο θέμα. Είναι πλέον φως φανάρι ότι δεν έχει καμία πια σημασία αν και πώς θα επιμορφωθούν οι διευθυντές και το πώς θα αξιολογήσουν. Η αξιολόγηση θα χρησιμοποιηθεί μόνο για ένα σκοπό: για να εξυπηρετήσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια που έχουν προαποφασίσει στους διαδρόμους των Βρυξελλών και του Μαξίμου.


Αυτές τις μέρες διεξάγεται στους Συλλόγους Διδασκόντων η συζήτηση για τη σύνταξη της έκθεσης αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Υπενθυμίζουμε ότι πάνω από 3000 Σύλλογοι Διδασκόντων σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση πήραν απόφαση κατά της αυτοαξιολόγησης. Επιβάλλεται να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με τον ίδιο βηματισμό. Έχουμε τη δύναμη!
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

Κανείς μας δεν πρέπει να συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση.

Θέλουμε μ’ αυτή την ευκαιρία να απευθυνθούμε και στους συναδέλφους διευθυντές:
Τους θεωρούν και τους αντιμετωπίζουν σαν να είναι τσιράκια τους. Είναι;
Τους υποτιμούν μ’ αυτά που τους βάζουν να λένε και να υλοποιούν. Το δέχονται ;
Τους εντέλλουν εν ολίγοις να υλοποιούν τις εγκυκλίους και τις εντολές της πολιτικής της κυβέρνησης.
Τους αναγκάζουν να συναντιούνται στα κρυφά για τα σεμινάρια, χωρίς να ενημερώνουν καν το σωματείο τους και κρυφά από τους εκπαιδευτικούς, που οι ίδιοι αποκαλούν συναδέλφους.

Ας μη ξεχνάνε ότι αυτοί οι ίδιοι θα είναι από τα πρώτα θύματα και της αξιολόγησης και του «νέου σχολείου».


                Η στιγμή της επιλογής έχει φτάσει προ πολλού. Ή με την κυβερνητική πολιτική ή με το σχολείο και με το δάσκαλο. Με τους γονείς και τους μαθητές τους. Ο κάθε συνάδελφος διευθυντής/ντρια ξέρει πώς μπορεί να περιφρουρήσει την αξιοπρέπειά του, που του την αρνούνται όσοι τους αναγκάζουν να γίνουν γρανάζια στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής- αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης και του υπουργείου.