Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΑ «ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ»


Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας καταγγέλλει την κυβέρνηση που προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών .Η συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας τη «σιδερένια φτέρνα» του αστικού κράτους (νόμους,  κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης), επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.


Το Π.Α.ΜΕ  καταδικάζει το φασιστικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης που η κυβέρνηση κήρυξε ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες που εδώ και 5 μέρες συνεχίζουν απτόητοι τον πανεργατικό πανελλαδικό αγώνα όλης της εργατικής τάξης κατά του  αντεργατικού κυβερνητικού νομοσχεδίου. Αφού δεν έπιασε ο κοινωνικός αυτοματισμός, έρχονται τώρα να σταματήσουν με τη βία τον απεργιακό αγώνα,  να τον βγάλουν παράνομο, να αναγκάσουν μέσω της επίταξης τους εργαζόμενους να γυρίσουν στη δουλειά τους. Είναι ικανοί να κηρύξουν και στρατιωτικό νόμο για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της  πλουτοκρατίας.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ:
Έρχεται ως συνέχεια:
της επίταξης των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ όπου με τον ίδιο τρόπο και με προτεταγμένα τα ΜΑΤ και τη βία τους κατόρθωσαν να «εξαλείψουν» το πρόβλημα της απεργίας.
της σύλληψης των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.
της δικαιοσύνης τους που βγάζει κάθε απεργία παράνομη και καταζρηστική.
της καταστολής και της βίας από μεριά της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία των εργαζομένων
Θα έρθει ως συνέχεια της επικείμενης επέμβασης ενάντια στους αγρότες και στο δίκαιο αγώνα τους.
Είμαστε με τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Καταγγέλλουμε τους εφοπλιστές  τους μεγαλεμπόρους τους μεγαλοπαραγωγούς και όλα τα τσιράκια τους που από το πρωί ως το βράδυ διαμορφώνουν πολεμικό κλίμα ενάντια στην αγωνιστική στάση των εργαζομένων και από την άλλη οι υποκριτές κάνουν πως στεναχωριούνται για την κόλαση που δημιουργούν στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Όχι δεν θα κρυφτούμε -  θα αγωνιστούμε για την ανατροπή σας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 12 Φλεβαρη 6:30 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία σε ένδειξη συμπαράσταση στον αγώνα όλων των εργαζομένων, των ναυτεργατών, των αγροτών, των συνδικαλιστών που συνελήφθησαν